JAK PŘEDCHÁZET JARNÍM VIRÓZÁM
Naklíčená zelenina nebo obilí neobsahují jen hodně vitamínů a minerálů. Je v nich také spousta dalších látek prospěšných pro naše zdraví, jako jsou enzymy, flavonoidy apod. V kuchyni na talíři ve vatě snadno naklíčí řeřicha podobně jako luštěniny anebo obilí. Seříznutý vršek celeru zase v misce s vodou vyžene zelenou nať, na okně může být i rychlená pažitka v květináči.
Přírodní antibiotika
Cibule i česnek mají schopnost působit proti spoustě škodlivých bakterií, virů a plísní. Díky těmto vlastnostem o nich odborníci mluví jako o přírodních antibiotikách. I cibuli můžete dát do misky s vodou, ve které vyžene výhonky. Kromě vysokého obsahu vitamínů jsou v nich také minerály a stopové prvky a navíc mají jemnější chuť než cibule. Česnek přidávejte do polévek, pomazánek a klidně si můžete dát i samotný stroužek – nepříjemnou chuť v ústech neutralizujte rozkousáním hřebíčku.
Výtažky z grapefruitových jadérek
Extrakt z jader Citrus paradisi (grapefruit) je součástí produktů z řady Citrovital a je jedinečnou substancí s antibiotickými účinky, která zabraňuje množení bakterií, virů a plísní. Obsahuje vysoké množství bioflavonoidů, které mimo jiné zvyšují odolnost sliznic, očišťují organismus a zlepšují krevní oběh.
Vitamín C je klíčovým vitamínem pro dobrou obranyschopnost. Hodně ho najdete v kyselém zelí, ale také v čerstvých citrusových plodech. Nejlépe je začít hned ráno a dát si sklenku pomerančové šťávy k snídani a oběd doplnit třeba mandarinkou, kiwi, ananasem či grapefruitem.
Aloe vera juice. Pokud si dáte denně nalačno sklenku, povzbudíte trávení, upravíte hladinu cholesterolu a navíc dodáte svému organismu celou řadu obranných látek.
zdroj: www.klinikazdravi.cz